Majowy deszcz...Lubię jak pada. Kropla za kroplą wsiąka w dopiero co skoszoną trawę.Podobno majowe deszcze niezbędne na urodzaj.
Tylko trochę więcej słońca chcę!|Majowy deszcz...Lubię jak pada. Kropla za kroplą wsiąka w dopiero co skoszoną trawę.Podobno majowe deszcze niezbędne na urodzaj.
Tylko trochę więcej słońca chcę!|Majowy deszcz...Lubię jak pada. Kropla za kroplą wsiąka w dopiero co skoszoną trawę.Podobno majowe deszcze niezbędne na urodzaj.
Tylko trochę więcej słońca chcę!|Majowy deszcz...Lubię jak pada. Kropla za kroplą wsiąka w dopiero co skoszoną trawę.Podobno majowe deszcze niezbędne na urodzaj.
Tylko trochę więcej słońca chcę!|Majowy deszcz...Lubię jak pada. Kropla za kroplą wsiąka w dopiero co skoszoną trawę.Podobno majowe deszcze niezbędne na urodzaj.
Tylko trochę więcej słońca chcę!|Majowy deszcz...Lubię jak pada. Kropla za kroplą wsiąka w dopiero co skoszoną trawę.Podobno majowe deszcze niezbędne na urodzaj.
Tylko trochę więcej słońca chcę!|Majowy deszcz...Lubię jak pada. Kropla za kroplą wsiąka w dopiero co skoszoną trawę.Podobno majowe deszcze niezbędne na urodzaj.
Tylko trochę więcej słońca chcę!
W koszu nowy zapas zieleniny od ulubionego rolnika.
Piękne liście i korzenie, jędrne i młode.
Kwintesencja wiosennego plonu.
Wybieram pęczki buraczków, mam na nie pyszny pomysł.
Można zjeść je same, z mięsem lub rybą.
Możliwości jest wiele.
Dobrze mieć wybór.
Pieczone młode buraczki z cytryną i miodem
Składniki
- młode buraczki pęczek lub dwa młode
- młode cebule ze szczypiorem, dwie sztuki
- sok z cytryny z połowy
- oliwa 50 m
- miód 2 łyżki
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Oliwę łączymy z cytrynowym sokiem.
- Cebule kroimy razem ze szczypiorem.
- Od buraczków odcinamy liście, obieramy je ze skórki i dokładnie myjemy pod strumieniem wody.Większe przekrawamy na połowę. Gotujemy na parze 10 minut.
- Na patelnię wylewamy miód i podgrzewamy go.
- Wkładamy buraczki i dusimy, aż płyn częściowo odparuje. Dodajemy cebulę i chwilę razem smażymy.
- Wykładamy wszystko na półmisek, polewamy sokiem z oliwą i posypujemy solą i pieprzem.