1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Lody jogurtowo - truskawkowe

fot. Olga Pietkiewicz / W porcie, załadunek na prom na rzece Gambia. To tu podchodzi do Nahil. Proponuje, że się nami zaopiekuje.
fot. Olga Pietkiewicz / W porcie, załadunek na prom na rzece Gambia. To tu podchodzi do Nahil. Proponuje, że się nami zaopiekuje.

Składniki
  • truskawek 250 g
  • śmietana kremówka 30% 150 g
  • cukier 10 łyżek
  • jogurt naturalny typu greckiego 400 g
Sposób przygotowania
Truskawki umyć i oczyścić, włożyć do pojemnika blendera, dodać cukier i całość dobrze zmiksować na gładką masę. Tak przygotowane truskawki przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny i wymieszać.
W drugiej misce należy ubić śmietankę kremówkę na sztywno. Ubitą śmietanę dodać do truskawek i delikatnie wmieszać w masę. Całość wlać do maszynki do lodów i dalej postępować zgodnie ze wskazówkami producenta zawartymi w instrukcji obsługi.
Smacznego :)
 
Podsumowanie przepisu
Od dawna marzyłam o maszynce do lodów, byłam strasznie ciekawa jak mogą smakować.
W tym roku na dzień dziecka dostałam swoją pierwszą maszynkę do lodów :) I się zaczęło... Było już kilka smaków lodów - waniliowe, śmietankowe, z sosem malinowym, z białą czekoladą i przyszedł czas na coś lekkiego. Dziś zapraszam Was na pyszne lody jogurtowo - truskawkowe.
Bardzo proste do przygotowania, a taaaakie dobre :)
Polecam z całego serca!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze