1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Makaron z sosem cytrynowym

Zobacz galerię 3 Zdjęcia

Składniki
  • ulubiony rodzaj makaronu
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z dwóch cytryn
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • ziarnka sezamu
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania
Drobno pokrojone ząbki czosnku podsmażamy na patelni na łyżce oliwy. Odstawiamy do wystygnięcia. Po paru minutach przekładamy do wysokiego naczynia, dorzucamy resztę składników - posiekaną pietruszkę, sok i skórkę z cytryny, oliwę. Całość blendujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy do ugotowanego makaronu a na wierzch sypiemy garstkę sezamu. Gotowe!
Podsumowanie przepisu
Jak zwykle w mojej kuchni, danie jest pełne witamin, pyszne i wiosennie zazielenione:)

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze