Psychologia Zakupy w internecie działają jak szybki poprawiacz nastroju. Kiedy scrollowanie produktów staje się uzależnieniem?
Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Spotkania Céline Dion olśniewa na okładce francuskiego „Vogue’a”. Gwiazda opowiedziała o swojej walce z zespołem sztywnego człowieka
Kultura Amy Winehouse w ugrzecznionej wersji. Nowa filmowa biografia ikony muzyki to cios dla fanów artystki
Muzyka „Kiedy opowiemy naszą najsmutniejszą historię, możemy się od niej uwolnić”. Nowy album Taylor Swift bije rekordy na Spotify
Kultura Twórca serialu „Reniferek” apeluje do fanów, by przestali szukać tożsamości bohaterów historii
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i serem pleśniowym Kuchnia Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i serem pleśniowym kolberg.dagmara 24 kwietnia 2013 SkładnikiMakaron spaghetti razowy 300 gszpinak mrożony rozdrobniony 450gpierś z kurczaka 500 gser pleśniowy 1 trójkątcebula biała 1 małaczosnek 1 ząbekśmietana słodka 18% 250 mlsól, pieprz, gałka muszkatałowa do smakubulion warzywny 150 mloliwa z oliwek 2 łyżkiSposób przygotowaniaSposób przygotowania: rozmrażamy szpinak przed rozpoczęciem gotowania. ser pleśniowy kruszymy i odkładamy na talerzyk. pierś z kurczaka kroimy w kostkę. cebulę oraz czosnek smażymy na oliwie aż się zeszli cebula. odkładamy na drugi talerzyk. gotujemy makaron. na patelnie gdzie gotowała się cebula i czosnek dolewamy oliwę i smażymy pokrojoną pierś. Smażymy go szybko i na dużym ogniu aż się zarumieni. dodajemy do kurczaka na patelni cebulę i czosnek prędzej usmażony, dodajemy 1/2 szklanki bulionu, dodajemy pokruszony ser pleśniowy i mieszamy aż do połączenia składników. Jak się wszystko połączy dodajemy szklankę śmietany oraz rozmrożony szpinak. doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatałową. do przygotowanego sosu dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage