Według Billa Londyn jest jak jedne wielkie delikatesy – można tu bez trudu dostać specjały z całego świata. Pełno tu sklepów sprzedających produkty, dzięki którym życie kucharzy staje się łatwiejsze. Bill prowadzi restaurację, ale gotuje też w domu. Nic więc dziwnego, że stara się by jego potrawy były łatwe, wymagały użycia dostępnych produktów i jak najszybciej trafiały na stół. |Według Billa Londyn jest jak jedne wielkie delikatesy – można tu bez trudu dostać specjały z całego świata. Pełno tu sklepów sprzedających produkty, dzięki którym życie kucharzy staje się łatwiejsze. Bill prowadzi restaurację, ale gotuje też w domu. Nic więc dziwnego, że stara się by jego potrawy były łatwe, wymagały użycia dostępnych produktów i jak najszybciej trafiały na stół. |Według Billa Londyn jest jak jedne wielkie delikatesy – można tu bez trudu dostać specjały z całego świata. Pełno tu sklepów sprzedających produkty, dzięki którym życie kucharzy staje się łatwiejsze. Bill prowadzi restaurację, ale gotuje też w domu. Nic więc dziwnego, że stara się by jego potrawy były łatwe, wymagały użycia dostępnych produktów i jak najszybciej trafiały na stół. |Według Billa Londyn jest jak jedne wielkie delikatesy – można tu bez trudu dostać specjały z całego świata. Pełno tu sklepów sprzedających produkty, dzięki którym życie kucharzy staje się łatwiejsze. Bill prowadzi restaurację, ale gotuje też w domu. Nic więc dziwnego, że stara się by jego potrawy były łatwe, wymagały użycia dostępnych produktów i jak najszybciej trafiały na stół. |Według Billa Londyn jest jak jedne wielkie delikatesy – można tu bez trudu dostać specjały z całego świata. Pełno tu sklepów sprzedających produkty, dzięki którym życie kucharzy staje się łatwiejsze. Bill prowadzi restaurację, ale gotuje też w domu. Nic więc dziwnego, że stara się by jego potrawy były łatwe, wymagały użycia dostępnych produktów i jak najszybciej trafiały na stół.
Dziś dowiemy się, jak zrobić kiełbaski pieczone z papryką i cebulą. To danie jednocześnie proste i znakomite! Trudno o lepszy pomysł dla początkujących kucharzy. Tażin ze słodkich ziemniaków i ryby, serwowany z kuskusem to kolejne proste danie, które ma głęboki, korzenny aromat i słodko-wędzony smak rodem z Ameryki Północnej. Bill bardzo lubi wszelkie kluski i makarony. Poznamy przepis na klasyczny chiński makaron doprawiony tym, co znajdziemy w lodówce. Wydawało wam się, że staromodny deser znany jako Rocky Road odszedł już w zapomnienie? Poczekajcie, aż Bill poda swój przepis na Rocky Road z wiśniami! Odcinek 5: 30 września 18:00, BBC Lifestyle
mat. pras. BBC Lifestyle
Tadżin ze słodkich ziemniaków i ryby
Składniki
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- grubo pokrojona czerwona cebula 1 sztuka
- obrany słodki ziemniak pokrojony w duże kawałki 1 sztuka
- przyprawa ras el hanout 1 ½ łyżeczki
- zielona fasolka z odciętym końcówkami 1 garść
- krojone pomidory z puszki 400 g
- rozcięte na pół czerwone chilli 1 sztuka
- sos rybny 2 łyżeczki
- miękki cukier brązowy 2 łyżeczki
- sok z limetki z 1/2 sztuki
- filety z białej jędrnej ryby, bez skóry, pokrojonych na duże kawałki 500 g
- liście kolendry do posypania
Sposób przygotowania
- Włóż kuskus do dużej miski i zalej bulionem, dodaj 1 łyżkę oliwy. Przykryj folią kuchenną i odstaw na 10 minut.
- Zamieszaj kuskus widelcem, a potem wymieszaj z ciecierzycą, kolendrą, cebulką i orzechami.
- Polej oliwą i podawaj z tadżinem.