1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Makaron tagiatelle z wędzonym łososiem

Składniki
  • Makaron tagliatelle 600 g
  • Łosoś wędzony 200 g
  • Śmietana 30 % 500 g
  • Estragon 1 pęczek
  • Papryka czerwona 1 sztuka
  • Cebula szalotka 50 g
  • Ser parmezan tarty 100 g
  • Wino białe 100 ml
  • Pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania
Makaron tagiatelle ugotuj w osolonej wodzie. Cebulkę obierz i pokrój w kosteczkę. Paprykę czerwoną umyj i pokrój w drobną kostkę . Posiakaj estragon. Na oliwie z oliwek podsmaż cebulę, dodaj pokrojonego wcześniej łososia i podlej delikatnie białym winem. Wlej śmietanę i odparuj do konsystencji sosu. Pod koniec dodaj paprykę, zioła, przyprawy i delikatnie zagotuj. Makaron włóż do sosu, zamieszaj i chwilkę podgotuj na małym ogniu. Całość starannie ułóż na środku talerza. Posyp parmezanem i udekoruj świeżymi gałązkami estragonu.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze