1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Menu Design in America

Niektórzy mają niezwykły zwyczaj podkradania ich z restauracji - patrząc na menu zgromadzone przez Taschen w tej publikacji - trudno im się dziwić..

Osiemset przykładów amerykańskich "kart dań" z lat 1850-1985 to idealny materiał dla antropologa i  wielbicieli designu. Duet autorów: znawcy projektowania Stevena Hellera i food writera - czyli dziennikarza zajmującego się pisaniem o jedzeniu - Johna Marianiego, przygotował przekrój niesamowitych przykładów: od popularnych dinerów, czyli "obiadowni" po jadłospisy eleganckich restauracji. Nie da się ukryć, że jedzenie łączy się w amerykańskich umysłach nieodłącznie z seksem..Co powiedzielibyście o kraju, w którym podawano takie karty?

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze