Do sklepów właśnie trafiła druga część muzyczno-kulinarnej serii wydawniczej - Soul Kitchen. Po smakowitej wyprawie do Włoch przyszedł czas na wyprawę nad Sekwanę. Na projekt składają się dwie płyty wypełnione klasykami francuskiej piosenki z lat 50 i 60, wśród których znalazły się przeboje Edith Piaf, Charles’a Aznavour’a czy Yves’a Montand’a. Nie zabrakło także nieco młodszych, jednak będących kwintesencją muzyki francuskiej motywów z filmów Emmanuelle czy Amelia. |Do sklepów właśnie trafiła druga część muzyczno-kulinarnej serii wydawniczej - Soul Kitchen. Po smakowitej wyprawie do Włoch przyszedł czas na wyprawę nad Sekwanę. Na projekt składają się dwie płyty wypełnione klasykami francuskiej piosenki z lat 50 i 60, wśród których znalazły się przeboje Edith Piaf, Charles’a Aznavour’a czy Yves’a Montand’a. Nie zabrakło także nieco młodszych, jednak będących kwintesencją muzyki francuskiej motywów z filmów Emmanuelle czy Amelia. |Do sklepów właśnie trafiła druga część muzyczno-kulinarnej serii wydawniczej - Soul Kitchen. Po smakowitej wyprawie do Włoch przyszedł czas na wyprawę nad Sekwanę. Na projekt składają się dwie płyty wypełnione klasykami francuskiej piosenki z lat 50 i 60, wśród których znalazły się przeboje Edith Piaf, Charles’a Aznavour’a czy Yves’a Montand’a. Nie zabrakło także nieco młodszych, jednak będących kwintesencją muzyki francuskiej motywów z filmów Emmanuelle czy Amelia. |Do sklepów właśnie trafiła druga część muzyczno-kulinarnej serii wydawniczej - Soul Kitchen. Po smakowitej wyprawie do Włoch przyszedł czas na wyprawę nad Sekwanę. Na projekt składają się dwie płyty wypełnione klasykami francuskiej piosenki z lat 50 i 60, wśród których znalazły się przeboje Edith Piaf, Charles’a Aznavour’a czy Yves’a Montand’a. Nie zabrakło także nieco młodszych, jednak będących kwintesencją muzyki francuskiej motywów z filmów Emmanuelle czy Amelia. |Do sklepów właśnie trafiła druga część muzyczno-kulinarnej serii wydawniczej - Soul Kitchen. Po smakowitej wyprawie do Włoch przyszedł czas na wyprawę nad Sekwanę. Na projekt składają się dwie płyty wypełnione klasykami francuskiej piosenki z lat 50 i 60, wśród których znalazły się przeboje Edith Piaf, Charles’a Aznavour’a czy Yves’a Montand’a. Nie zabrakło także nieco młodszych, jednak będących kwintesencją muzyki francuskiej motywów z filmów Emmanuelle czy Amelia. |Do sklepów właśnie trafiła druga część muzyczno-kulinarnej serii wydawniczej - Soul Kitchen. Po smakowitej wyprawie do Włoch przyszedł czas na wyprawę nad Sekwanę. Na projekt składają się dwie płyty wypełnione klasykami francuskiej piosenki z lat 50 i 60, wśród których znalazły się przeboje Edith Piaf, Charles’a Aznavour’a czy Yves’a Montand’a. Nie zabrakło także nieco młodszych, jednak będących kwintesencją muzyki francuskiej motywów z filmów Emmanuelle czy Amelia.
Do sklepów właśnie trafiła druga część muzyczno-kulinarnej serii wydawniczej - Soul Kitchen. Po smakowitej wyprawie do Włoch przyszedł czas na wyprawę nad Sekwanę. Na projekt składają się dwie płyty wypełnione klasykami francuskiej piosenki z lat 50 i 60, wśród których znalazły się przeboje Edith Piaf, Charles’a Aznavour’a czy Yves’a Montand’a. Nie zabrakło także nieco młodszych, jednak będących kwintesencją muzyki francuskiej motywów z filmów Emmanuelle czy Amelia.
Ta muzyczna podróż stała się inspiracją dla zamieszczonych w książeczce przepisów na francuską kolację, które opracowane zostały przez jeden z warszawskich klubów kolacyjnych The Gustators. Dzięki takiemu połączeniu „Soul Kitchen: France" to rodzaj muzyczno-kulinarnej przygody w smakowitym klimacie retro, która z pewnością zainspiruje do kuchennych eksperymentów. Książeczka zawiera przepisy na: •Przystawka: Pissaladiere & Ratatouille • Zupa: francuska zupa cebulowa z polskim oscypkiem •Danie główne: Gratin Dauphinois z stekiem wołowym Chateubriand (grillowany, z polędwicy) z sosem z redukowanego białego wina, szalotek, masła i świeżego estragonu •Deser: Tarta Tatin