Books For Cooks i Latający Talerz zaprasza na kolejną edycję Warsztatów Kulinarnych z MŁODYMI, ZDOLNYMI, POLSKIMI KUCHARZAMI.
Jeden z uczestników książkę "NOMA" dostanie w prezencie.
Przemo Klima - pracuje w KULTOWEJ restauracji Tamka 43 pod czujnym okiem Roberta Trzópka, a wcześniej z Adamem Chrząstowskim w krakowskiej Ankorze. Od 24 kwietnia będzie praktykował w NOMIE Rene Redzepiego :)
Adaś Leszczyński - właśnie wygrał konkurs "Norge & Food Service Chefs Competition" i w wieku 22 lat został szefem kuchni w restauracji Soul Kitchen, wkrótce jedzie na staż z Geirem Skeie przewodniczącym konkursu Norge & Food i zwycięzcą
Bocuse d Or 2009!!!
Latający Talerz - klub kolacyjny i miejsce spotkań kulinarnych pasjonatów.
Books For Cooks - pierwsza i jedyna księgarnia kulinarna w Polsce
Program warsztatów NOMA:
1. Wół piżmowy z młodym czosnkiem, mlecznym kożuchem i skarmelizowanym czosnkiem.
2. Grasica z korzonkami, natką i trawą morską.
3. Borówka w naturalnym otoczeniu.
4. Rzodkiewki w doniczce.
5. Cebulowa rodzina.
6. Czipsy ziemniaczane z anyżem i czekoladą
Lista dań zaprojektowana jest tak by zaprezentować wybrane techniki kulinarne - klasyczne i nowoczesne połączenia smakowe. Menu zawsze stanowi punkt wyjścia i jest podstawą twórczej interpretacji. Może ono ulec delikatnym zmianom w zależności od dostępności najwyższej jakości składników.
Składka: 199 zł/osoby, 12 miejsc.
Termin imprezy: Sobota 12 maja, godz. 18:00
Informacje i rezerwacje:
Krzyś Kwapiński - krzys@latajacytalerz.pl, tel.: 601 211 669