1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Nowy blok czekoladowy

Składniki
  • gorzka czekolada 150 g
  • masło 50 g
  • syrop klonowy 2 łyżki
  • orzeszki solone 100 g
  • herbatniki 50g
  • batoniki 2 sztuki
  • masło orzechowe 2 tyżki
Sposób przygotowania
Masło i czekoladę z syropem klonowym  topimy w kąpieli wodnej. Do oddzielnej miski wkładamy pokruszone herbatniki, orzeszki, masło orzechowe, pokrojone w drobne kawałki swoje ulubione batoniki (najlepiej dwa różne:). Wlewamy masę czekoladową i mieszamy. małąblaszkę lub miskę wykładamy folią aluminiową, wykładamy masę, uklepując łyżką, wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Można pokroić lub porwać na małe nieregularne kawałki.
Podsumowanie przepisu
Deser zgłoszony do konkursu Menu Zwierciadła inspirowany wspomnieniem czekoladowego bloku z mleka w proszku który jadałam w dzieciństwie. Ta wersja jest jeszcze słodsza...i prostsza w przygotowaniu. Dla tych, którzy lubią połączenie smaku słodkiego ze słonym.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze