Składniki
- gorzka czekolada 150 g
- masło 50 g
- syrop klonowy 2 łyżki
- orzeszki solone 100 g
- herbatniki 50g
- batoniki 2 sztuki
- masło orzechowe 2 tyżki
Sposób przygotowania
Masło i czekoladę z syropem klonowym topimy w kąpieli wodnej. Do oddzielnej miski wkładamy pokruszone herbatniki, orzeszki, masło orzechowe, pokrojone w drobne kawałki swoje ulubione batoniki (najlepiej dwa różne:). Wlewamy masę czekoladową i mieszamy. małąblaszkę lub miskę wykładamy folią aluminiową, wykładamy masę, uklepując łyżką, wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Można pokroić lub porwać na małe nieregularne kawałki.
Podsumowanie przepisu
Deser zgłoszony do konkursu
Menu Zwierciadła inspirowany wspomnieniem czekoladowego bloku z mleka w proszku który jadałam w dzieciństwie. Ta wersja jest jeszcze słodsza...i prostsza w przygotowaniu. Dla tych, którzy lubią połączenie smaku słodkiego ze słonym.