Psychologia Dlaczego sobie dogryzamy? „Partnerzy są nam czasem potrzebni po to, żebyśmy mieli na kogo zrzucić winę” – mówi Katarzyna Miller
Psychologia 5 toksycznych przekonań o miłości i związkach, które zaszczepił w nas „Seks w wielkim mieście”
Psychologia Szantaż emocjonalny – gdy uczucia stają się walutą. Jak bronić się przed emocjonalną manipulacją?
Kultura Masowo wracamy do starych seriali. Dlaczego znów warto zobaczyć „Przystanek Alaska”, „Seks w wielkim mieście” czy „Miasteczko Twin Peaks”?
Kultura Mija 30 lat od premiery „Pulp Fiction”. Oto kilka zaskakujących faktów, których mogliście nie wiedzieć o kultowym filmie Quentina Tarantino
REKLAMA Ponadczasowy styl z polską metką. Vistula ubierze cię na co dzień, do biura i na specjalne okazje
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
Styl Życia Największe wydarzenie astrologiczne 2024 roku – 20 kwietnia koniunkcja Jowisza z Uranem: szansa na przełom w życiu!
Styl Życia Ewa Pajor zagra w FC Barcelonie. To najgłośniejszy transfer na rynku kobiecej piłki nożnej
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia Kuchnia Pasta z awokado z dzikim czosnkiem podany w łupinach bon.appetit.malgorzaty 30 kwietnia 2013 Składnikidojrzałe awokado 2 szt.jajka ugotowane na twardo 5 szt.serki camembert 2 szt.duży ogórek konserwowy 1 szt.zielone oliwki z zalewy bez pestek 1 mały słoiczekczosnek niedźwiedzi kilka liścisok z cytryny 1/2 cytrynyplasterki cytryny i szczypiorek do dekoracji pieprz do smakuSposób przygotowaniaMiąższ awokado wydrążamy z łupin. Jajka ścieramy na tarce. Do awokado dodajemy jajka oraz camemberty. Dokładnie ze sobą mieszamy na gładką masę przy pomocy ręcznego blendera. Skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Ogórek, czosnek oraz oliwki drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy, Doprawiamy pieprzem. Pastę podajemy w łupinach od awokado. Dekorujemy cząstkami cytryny oraz oliwkami i szczypiorkiem. Całość jeszcze raz skrapiamy sokiem z cytryny. Pastę podajemy z tostami. Podsumowanie przepisuW moim ogrodzie rozrósł się dziki czosnek. Zasadziła się go 2 lata temu i co roku pięknie wyrasta. Grzechem byłoby go nie wykorzystywać w różnych potrawach. Przedstawiam przystawkę: pastę z awokado. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage