1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Przepiórcze jajka + fasolka + młode ziemniaki = wiosna

Składniki
  • młode ziemniaki
  • fasolka zielona/żółta
  • jajka przepiórcze
  • cebulka czerwona 1
  • oliwa z oliwek
  • musztarda (z ziarnami gorczycy) 1 łyżka
  • sól/pieprz
  • czosnek 3 ząbki
  • cytryna 1/2
Sposób przygotowania
Ziemniaki dokładnie myjemy (nie obieramy), fasolkę myjemy i obcinamy ogonki. Gotujemy warzywa na parze. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo (około 7 minut) Cebulę siekamy na super drobno. Robimy sos - oliwę mieszamy z sokiem z połówki cytryny, musztardą, posiekanym czosnkiem i doprawiamy do smaku. Ostudzone warzywa kroimy (fasolke na pół ziemniaki na ćwiartki). Zalewamy sosem i dodajemy cebilę - dokładnie mieszamy. Jajka obieramy i kroimy na pół, układamy na wierzchu.
Podsumowanie przepisu
nie da się żyć bez warzyw! a młode warzywa to najlepsze co jest na świecie! sałatka idealna na lunch, na starter, na kolację. można ją zapakować na piknik, jeść na balkonie, palcami z wielkiej miski lub na rodowe porcelanie.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze