1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Rolada z sandacza i pieczonej papryki

123rf.com
123rf.com
Składniki dla 6 osób: 6 filetów z sandacza o wadze 100 g, 1 por obgotowany i pokrojony w paski, 2 papryki, oliwa z oliwek, sól i pieprz

Papryki przekrajamy na pól. Wyciągamy gniazda nasienne, skrapiamy oliwą i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 C. Następnie wkładamy do plastikowego woreczka (skóra wtedy będzie łatwo odchodzić od miąższu) i dokładnie związujemy.

Gdy papryka wystygnie, wyciągamy ją z torebki i obieramy ze skóry. Filety rozkładamy skórą do dołu na desce do krojenia. Na każdy filet nakładamy paprykę i po kilka pasków pora. Zawijamy i przekłuwamy wykałaczką, aby filet podczas pieczenia się nie rozwinął. Każdą roladę skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Sandacza pieczemy przez 20 minut w temperaturze 170 C. Po upieczeniu od razu wyciągamy wykałaczki.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze