Składniki
- masło na krem 100 g
- kisiel cytrynowy na krem 2 opakowania
- galaretka agrestowa na krem 1 opakowanie
- kiwi na krem 6 szt.
- kiwi 2 szt + 1 do dekoracji
- cukier puder 2 łyżki
- świeża mięta kilka listków
- ponadto ulubione żelki, cukierki kilka sztuk
- biszkopciki, gerbatniki kilka sztuk
Sposób przygotowania
Masa: kisiele ugotować w 3 szklankach wody. Do gorącego kisielu wsypać galaretkę, dodać masło, wymieszać mikserem a następnie dodać kiwki pokrojone w kostkę. Wystudzić.
Mus: 4 kiwi obrać, pokroić i zmiksować z miętą blenderem na jednolity mus. Dodać cukier puder by sos nie był zbyt cierpki. Na dnie pucharków układamy biszkopciki lub pokruszone herbatniki. Następnie zalewamy je masą. Na wierzchu polewamy musem z kiwi. Dekorujemy plasterkami kiwi oraz żelkami.
Podsumowanie przepisu
Rozanielony, bo gdy go jem zanurzam się w najskrytsze marzenia... ;)