1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Sałatka z kaszą jaglaną i ciecierzycą

Składniki
  • kasza jaglana szklanka
  • ciecierzyca pół szklanki
  • pomidor
  • kukurydza 1/2 puszki
  • płatki migdałowe
  • kolendra kilka listków
  • kostka rosołowa warzywna 1/2
Sposób przygotowania
Przygotować wcześniej ciecierzycę - moczyć w wodzie conajmniej 8 godzin, następnie ugotować (ok.25 min), lub wykorzystać gotową do spożycia ciecierzycę z puszki. Ugotować kaszę jaglaną w dwóch szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej, na sypko. Po wystudzeniu wymieszać z ciecierzycą, pokrojonym w kostkę pomidorem i kukurydzą. Teraz najważniejsze - prażone płatki migdałowe! (ominięcie tego kroku pozbawi sałatkę całego uroku!) Na małej patelni zrumienić płatki migdałów. Posypać nimi sałatkę. Całość przybrać kolendrą. Smacznego!
Podsumowanie przepisu
Dobrze znana zielonolubnym ciecierzyca w nietypowym zestawieniu ;)

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze