1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Soczysty smak pełni lata: Tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami

fot. materiały prasowe MSM Mońki
fot. materiały prasowe MSM Mońki
Już niebawem na krzewach dojrzeją pierwsze jeżyny. Smakowitych sposobów na wykorzystanie tych słodkich i cierpkich zarazem owoców jest wiele. A co gdyby połączyć je z wytrawnymi tostami? Zapiekane kromki z serem przepełnią się smakiem pełni lata, jeśli w formie ich uzupełniania podamy kilka soczystych owoców jeżyny.

Składniki:

  • 6 kromek chleba pszenno-żytniego
  • 6 plasterków sera Podlaskiego MSM Mońki
  • 6 łyżeczek miodu
  • świeże jeżyny
  • kilka gałązek rozmarynu
Przygotowanie:

Kromki chleba przekroić na pół i zapiec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200oC. Na gorące tosty położyć po plasterku sera żółtego. Następnie polać miodem i przykryć drugim tostem. Udekorować gałązkami świeżego rozmarynu i jeżynami.

Smacznego!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze