1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Tarta Pomidorowa

Tarta Pomidorowa

Składniki
  • kruchy spód (upieczony)
  • śmietana 3/4 opakowania
  • jajka 3
  • gałka muszkatułowa
  • pomidory polecam dwa rodzaje np. śliwkowe i malinow
  • suszone pomidory
  • pomidorki cherry
  • feta opcjonalnie
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
upieczony kruchy spód (w formie do tarty) studzimy. miksujemy śmietanę z 3 jajkami, odrobiną gałki muszkatułowej i fetą doprawiamy solą i pieprzem. wylewamy na spód. układamy pomidory pokrojone w ćwiartki, pomiędzy nimi układamy pokrojone w paski suszone pomidory, a w wolne miejsca wciskamy pomidorki cherry w całości (nawet z ogonkami- oczywiście ogonkami w górę) zapiekamy w 180 stopniach przez około 40 minut

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze