Psychologia Jak nie dać się pośpiechowi, a jednocześnie korzystać z życia? Podpowiada Katarzyna Miller
Psychologia Współczesny przymus, by wychodzić ze strefy komfortu, nas unieszczęśliwia. Nie musisz tego robić, by osiągnąć sukces – przekonuje Kristen Butler
Psychologia Cisza jest w nas cały czas, musimy tylko ją odnaleźć, a ona może nas ocalić – przekonuje filozof Erling Kagge
Spotkania „Nie odpuszczę” – zapewnia Monika Horna-Cieślak, adwokatka i aktywistka na rzecz dzieci, od niedawna Rzeczniczka Praw Dziecka
Kultura Yórgos Lánthimos i Emma Stone nie dają nam odpocząć. Właśnie ukazał się zwiastun ich nowego filmu. Premiera jeszcze w tym roku
Moda Modne kostiumy kąpielowe dla dojrzałych kobiet. Te stylowe stroje i bikini będziecie chciały nosić nie tylko na plażę
Moda Szafa kapsułowa na wiosnę. Jak skompletować garderobę, która rozwiąże problem „nie mam się w co ubrać”?
Uroda Zjawisko „skin burnout” – jak pomóc zmęczonej skórze? Wiosenne nowości, dzięki którym cera odzyska blask
Styl Życia 5 napojów, które codziennie spożywają ludzie żyjący najdłużej na świecie. Jeśli chcesz dożyć setki – musisz je znać
WIDEO Dawid Ogrodnik o „Rojst Millenium”: „To była moja pierwsza produkcja, w której nie widziałem ani jednego ujęcia. Chciałem jak najszybciej zejść z planu”
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia Kuchnia tarta z serem mascarpone i malinami kolberg.dagmara 24 kwietnia 2013 Składnikimąka pszenna 500 gcukier 3 łyżkisól szczyptamasło 250 g zimnegojajko kurze 1 dużeolej 2 łyżkibiała czekolada 1 tabliczkaser mascarpone 250 gmaliny świeże 200 gSposób przygotowania Formę na tarte smarujemy grubo masłem. Nagrzewamy piekarnik na 190 stopni. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier oraz pokrojone w kostkę masło. Miksujemy mikserem. Dodajemy jajko i ugniatamy ciasto. Na blacie posypanym mąką wałkujemy ciasto i przenosimy je do formy na tartę. Robimy dziurki w cieście widelcem lub patyczkiem do szaszłyka i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 25 minut. Po 15 minucie pieczenia zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika ciasta, zabieramy się za robienie masy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę,stopniowo dodając serek mascarpone, uważając aby nie powstały grudki. Tak wykonaną masę wylewamy na ostudzone ciasto. Posypujemy malinami i chwilę czekamy aż masa będzie zimna. Wkładamy do lodówki na 3 godziny. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Kristóf Szabó, gwiazda baletu: „Cukrzyca – choć wszystko się zmienia, nie trzeba z niczego rezygnować”
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage