Psychologia 9 oznak, że jesteś w związku z narcyzem i pora się ewakuować. Psycholog wymienia najczęstsze zachowania toksycznego partnera
Psychologia Jak obsługiwać relacje z tymi, którzy diametralnie się od nas różnią? A może takich relacji w ogóle nie warto budować? Rozmowa z Ewą Stelmasiak
Psychologia Program 12 kroków – droga do wyjścia z alkoholizmu. O jej zasadach rozmawiamy z terapeutą uzależnień dr. Bohdanem Woronowiczem
Spotkania „Może i wiekowa ze mnie kobieta, ale dalej na fleku!” Lulla La Polaca, najstarsza polska drag queen, o starości, seksie seniorów i odchodzeniu
Spotkania Marysia Sadowska gra, śpiewa i zaprasza do wspólnej zabawy. Czy powstanie wakacyjny protest song?
Spotkania Halle Berry mówi otwarcie o swojej menopauzie. 57-latka przyznała, że mocno wpłynęła na jej życie seksualne
Kultura Aktorka polskiego pochodzenia we francuskim dramacie o odmienności i samoakceptacji. Zobacz zwiastun „Rosalie”
Kultura Co warto zostawić w pamięci, a o czym lepiej zapomnieć? O filmie „Pamięć” rozmawiają Grażyna Torbicka i Martyna Harland
Moda Szafa kapsułowa na wiosnę. Jak skompletować garderobę, która rozwiąże problem „nie mam się w co ubrać”?
Uroda Fryzura wolf cut, czyli wilcze cięcie z pazurem – przewodnik po ulubionej stylizacji włosów pokolenia Z
Styl Życia 5 napojów, które codziennie spożywają ludzie żyjący najdłużej na świecie. Jeśli chcesz dożyć setki – musisz je znać
Styl Życia Sernik bez sera? Weganie mają na to swoje sposoby – przekonuje Alicja Rokicka, autorka bloga WeganNerd
WIDEO Dawid Ogrodnik o „Rojst Millenium”: „To była moja pierwsza produkcja, w której nie widziałem ani jednego ujęcia. Chciałem jak najszybciej zejść z planu”
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia Kuchnia Dymińska w Veg Deli Dominika Dyminska 2 kwietnia 2013 No i jest. Nowa wegańska restauracja na Powiślu. Chyba 6 otwarta w ciągu roku. Jest przytulnie, jasno i ciepło, bywa tłoczno, pachnie drewnem i nowością. Na początek próbuję dania o wdzięcznej nazwie masala dosa, pod którą kryje się naleśnik zrobiony z ciasta ze sfermentowanego ryżu z nadzieniem z ziemniaków i cebuli. Brzmi to dumnie, ale w smaku niebezpiecznie przypomina ruskie pierogi z orientalną nutą. I do tego przydałoby się podawać toto ciepłe, a nie takie sobie. Przy towarzyszących smutnemu naleśnikowi buraczkach z sezamem doceniłam kreatywność i dobrą rękę do warzyw. Wegańska szarlotka nie zachwyca. To zapychający kawał ciężkiego, za słodkiego ciasta. Zupa groszkowa z koperkowym relishem również mnie rozczarowała. Nie wiem co stało się z moim koperkowym relishem, ale nic takiego w mojej zupie nie poczułam. Poczułam za to zmiksowany groszek konserwowy. Propsy za kreatywność. Talerza grillowanych warzyw z sosami jednak nie żałuję. Porządna porcja dobrze zrobionych warzyw służy każdemu młodemu i dziarskiemu człowiekowi. Czuję niedosyt, ale mimo wszystko jak myślę o Veg Deli to przychodzą mi do głowy setki zmysłowych skojarzeń. (ceny: zupy ok.10-15pln, dania: 18-30pln) Veg Deli ul.Radna 14 Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage