1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Wstążka z tuńczykiem i szpinakiem

Składniki
  • Makaron Międzybrodzki wstążka 250 g
  • Tuńczyk w oleju – najlepiej duże kawałki 2 puszki
  • Szpinak (mrożony) 300 dag
  • czosnek 1 ząbek
  • jogurt naturalny 2 duże łyżki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Sól, pieprz, cukier, oregano do smaku
Sposób przygotowania

Szpinak podgrzać w garnku, z dodatkiem 2 łyżek jogurtu naturalnego,  wycisnąć czosnek i dodać przyprawy dla smaku. Na koniec dodać tuńczyka z odrobiną oleju z puszki. Następnie ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzić i wyłożyć porcje na talerz. Na makaron nałożyć szpinak z tuńczykiem (lub w innej wersji włożyć wszystko w jednym garnku i tak zmieszane danie podać na talerzu). Podawać na ciepło.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze