1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Zupa rybna z pomidorami i szyjkami rakowymi

Zupa rybna z pomidorami i szyjkami rakowymi

Składniki
  • Oliwa z oliwek 10 g
  • Por 100 g
  • Pomidory 300 g
  • Seler naciowy 200 g
  • Sandacz 400 g
  • Pieprz mielony, sól
  • Lubczyk ogrodowy
  • Sok z cytryny 2 g
  • Bulion 800 ml
  • szyjki rakowe 200 g
Sposób przygotowania
Filety rybne pokroić w kostkę 2 cm, przyprawić solą i pieprzem oraz połową soku z cytryny, odstawić na pół godziny. Por skroić w pół plasterki i lekko przesmażyć na oliwie w dużym rondlu dodać szyjki z raków i dalej obrany seler oraz brunois z pomidorów. Całość zalewamy bulionem rybnym, dodając drugą połowę soku z cytryny. Dodać marynowane ryby i doprowadzamy do wrzenia. Smak zupy uzupełnić przyprawami i lubczykiem.
Podsumowanie przepisu
Produkty sezonowe są podstawą dań kuchni slowfoodowej w restauracji Romantycznej w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie. Szef kuchni Bartosz Budnik poleca w sezonie zupę rybną z pomidorami i szyjkami rakowymi. Smacznego!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze