Psychologia Zakupy w Internecie działają jak szybki poprawiacz nastroju. Kiedy scrollowanie produktów staje się uzależnieniem?
Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Spotkania Céline Dion olśniewa na okładce francuskiego „Vogue’a”. Gwiazda opowiedziała o swojej walce z zespołem sztywnego człowieka
Kultura „Matki pingwinów” to nowy polski serial o wyzwaniach rodziców dzieci atypowych. Premiera wkrótce na Netflixie
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Żytni chleb na zakwasie z suszonymi wiśniami i orzechami włoskimi Kuchnia Żytni chleb na zakwasie z suszonymi wiśniami i orzechami włoskimi Malgosia i Piotr 13 stycznia 2014 Składniki345g aktywnego, żytniego zakwasu 1,5 łyżki ciemnego, brązowego cukru - muscovado 1,5 łyżeczki soli 50g melasy 120g letniej wody 285g mąki żytniej 720 1,5 szklanki suszonych wiśni 3/4 szklanki orzechów włoskich Sposób przygotowaniaW wodzie rozpuścić cukier, sól, dodać melasę i zakwas. Wszystko dobrze wymieszać. Dodać orzechy i wiśnie. Do tej masy wsypać mąkę i wymieszać tylko tyle , żeby wszystko razem dobrze się połączyło. Foremkę do wypieku chleba wyłożyć papierem do pieczenia . Chleb wyłożyć i mokrą dłonią ( lub łyżką) dobrze ugnieść masę, żeby nie było w środku pustych przestrzeni. Jeśli wybierzemy foremkę o wymiarach 30x12 otrzymamy chleb niezbyt wysoki ( ok. 5-6 cm). Jeśli wolicie duże kromki polecam mniejszą foremkę. Ciasto wyrasta ok. 2 godzin w ciepłym miejscu. Piec w temp. 230 stopni przez 15 min. a potem 35 min w temp. 200 stopni. Po upieczeniu ostudzić na kratce. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage