Wegetarianizm to często nie tylko dieta, ale przede wszystkim styl życia. Jeżeli więc zapraszamy osoby niejedzące mięsa, powinniśmy przygotować dania, które mimo swojej prostoty będą wyglądały efektownie i wyjątkowo smakowały.
Tradycyjną lasagne można z powodzeniem przygotować również w wersji wegetariańskiej. Bezmięsna odmiana tej popularnej i lubianej potrawy może okazać się absolutnym hitem przyjęcia.
Składniki
makaron do lasagne
pieczarki
cukinia
parmezan
papryka chili marki Kühne
sos Barbecue marki Kühne
słoiczek koncentratu pomidorowego
bazylia
sól, pieprzSposób przygotowania
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Warzywa umyj, pokrój i podsmaż na patelni do momentu odparowania całej wody. W garnuszku wymieszaj posiekaną bazylię, koncentrat pomidorowy oraz 3 łyżki sosu barbecue. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku. Sos wlej na patelnię i jeszcze chwilę podsmaż z warzywami. Na plastrach makaronu ułóż przygotowany farsz i posyp startym parmezanem. W podobny sposób przygotuj kolejne warstwy.