Składniki
- medaliony z jelenia 4 sztuki po 125 g
- przerośnięty boczek 4 plastry
- olej orzechowy 2 łyżki stołowe
- czerwone wino
- żurawina 2 łyżki stołowe
- orzechy włoskie 50 połówek
- gęsta śmietana 50 g
- sól
- grubo zmielony czarny pieprz
- tymianek
- rozmaryn
Sposób przygotowania
- Mięso opłukać i osuszyć, brzeg medalionów owinąć boczkiem i związać nitką. Przyprawić grubo zmielonym czarnym pieprzem.
- Smażyć mięso z obu stron na Tepanie na rozgrzanym na oleju.
- Podlać mięso czerwonym winem, dodać połówki orzechów i żurawinę, przyprawić solą, tymiankiem i rozmarynem. Następnie dodać śmietanę.
Poziom mocy: 8-11 /
Czas smażenia: 10-12 minut/
Więcej takich przepisów na |
- Mięso opłukać i osuszyć, brzeg medalionów owinąć boczkiem i związać nitką. Przyprawić grubo zmielonym czarnym pieprzem.
- Smażyć mięso z obu stron na Tepanie na rozgrzanym na oleju.
- Podlać mięso czerwonym winem, dodać połówki orzechów i żurawinę, przyprawić solą, tymiankiem i rozmarynem. Następnie dodać śmietanę.
Poziom mocy: 8-11 /
Czas smażenia: 10-12 minut/
Więcej takich przepisów na