1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Niedzielny kolorowy rosołek

fot. Bogdan Biały
fot. Bogdan Biały
Składniki na 6 porcji: kura z gospodarstwa ekologicznego; 1 pęczek włoszczyzny; cebula; kilka ziaren pieprzu; 1 łyżka posiekanej natki; 1 opakowanie makaronu do zup; sól; pieprz; ulubione dodatki, np. kapusta kiszona albo kilka listków szczawiu lub mlecza.|Składniki na 6 porcji: kura z gospodarstwa ekologicznego; 1 pęczek włoszczyzny; cebula; kilka ziaren pieprzu; 1 łyżka posiekanej natki; 1 opakowanie makaronu do zup; sól; pieprz; ulubione dodatki, np. kapusta kiszona albo kilka listków szczawiu lub mlecza.

Podzielić kurę na części, włożyć do wrzącej, posolonej wody z dodatkiem pieprzu. Oczyścić włoszczyznę, opłukać. Cebulę obrać i podpiec nad otwartym płomieniem gazu.

Kurę gotować około 1,5 godziny, a następnie dodać włoszczyznę. Ugotować makaron. Rosół podawać gorący z makaronem.

Na talerze można wyłożyć ulubione dodatki, np. kiszoną kapustę, kilka listków szczawiu lub to, na o co tylko mamy ochotę.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze