1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Panierowany ser pleśniowy

Idealnie smakuje przyrządzony z czeskiego hermelina, ale jeśli go nie mamy - camembert będzie również pyszny.

Składniki: jajko, bułka tarta, krążki sera - czeskiego hermelina lub camemberta, tłuszcz do smażenia, - opcjonalnie konfitura z żurawiny.

Ser panierujemy dwukrotnie - najpierw w jajku, potem bułce, potem znów w jajku i znów bułce - tak, by nie wypłynął podczas smażenia. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz, a gdy bułka zrumieni się już  z obydwu stron - przekładamy do osączenia na papierowy ręcznik.

Podajemy z żurawinami - idealny jako przekąska, ale również jako danie główne.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze