1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Papryka nadziewana awokado

 Kühne
Kühne
Warzywa powinny gościć każdego dnia na naszym talerzu. Są źródłem witamin, błonnika oraz minerałów. Wciąż jednak jest ich zbyt mało w naszym menu.

Papryka jest warzywem o intensywnym smaku. Dlatego najlepiej podawać ją w towarzystwie mniej ostrych warzyw, jak np. awokado. Poniżej przepis na paprykę nadziewaną awokado.

Składniki
4 podłużne czerwone papryki 1 awokado 1 granat Pęczek szczypiorku Ocet malinowy Kühne Dressing włoski Kühne
Sposób przygotowania
Papryki myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy z nich nasiona. Następnie skrapiamy dressingiem włoskim i przesmażamy przez kilka minut na patelni grillowej. Awokado kroimy w kostkę, z granatu wyjmujemy nasiona i również kroimy je na mniejsze kawałki, szczypiorek siekamy. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy malinowym octem. Podgrillowane papryki wypełniamy farszem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze