1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Pomidory nadziewane pastą z makreli

Autorem przepisu jest Arkadiusz Ślusarenko z krakowskiego Hotelu Park Inn

Składniki
  • Pomidory średnie 4 szt
  • Makrela 300 g
  • Masło 10 g
  • Szalotka
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Kiełki słonecznika
Sposób przygotowania
Pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skórki i pokrój na sześć części. Wytnij gniazda z pestkami i osusz. Z makreli ściągnij skórę, wyciąg wszystkie ości. Otrzymane mięso z ryby rozgnieć widelcem. Dodaj masło o temperaturze pokojowej, obraną i pokrojoną w kosteczkę szalotkę i siekaną pietruszkę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Tak powstałą masę wyłóż dekoracyjnie na pomidory. Udekoruj kiełkami słonecznika.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze