1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Przepisy świąteczne. Pomarańcze w czekoladzie z pistacjami

Bakalland
Bakalland
Aby stół, był nie tylko miejscem wspólnego spożywania przygotowanych dań, ale również przyciągał biesiadników, warto pomysłowo go przystroić. Najnowsze trendy pokazują, że najlepiej sprawdzają się te ozdoby, które są naturalne i oczywiście zrobione własnoręczne.

Celebrowanie świątecznych posiłków i wspólny czas spędzony przy stole to najlepsza uczta dla wszystkich zmysłów. Jako niepowtarzalna ozdoba stołu doskonale sprawdzą się również drobne przekąski owocowe. Oto przepis na ozdobny deser z pomarańczy z bakaliami.

Składniki
4 pomarańcze 2 tabliczki gorzkiej czekolady 100 g pistacji Bakalland
Sposób przygotowania
Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. Następnie roztapiamy tabliczki czekolady w kąpieli wodnej.  Kawałki pomarańczy moczymy w czekoladzie, a następnie posypujemy posiekanymi wcześniej pistacjami, czekamy aż czekolada zastygnie. Następnie gotowe owoce układamy na ozdobnym talerzu i dekorujemy nimi stół.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze