W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.|W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.|W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.|W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.|W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.
W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę. Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty, ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój mózg i chronią przed Alzheimerem. To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia, co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.
Tatar ze śledzia
Składniki
- płaty śledziowe solone 5 sztuk
- jabłko 1 sztuka
- ogórki kiszone 2 sztuki
- sok cytrynowy 1 łyżka
- kapary 1 łyżka
- anchois s 2 filety
- świeży koperek 1 pęczek
- sól i pieprz do smaku
- oliwa 3 łyżki
- mleko do wymoczenia śledzi 500 ml
Sposób przygotowania
- Śledzie wymoczyć w mleku przez 2 - 3 godziny, opłukać na sicie wodą.
- Pokroić w drobniutką kostkę śledzie, anchois, jabłko i ogórki.
- Przełożyć do miski, dodać kapary , oliwę, sok cytrynowy i doprawić pieprzem. Jeżeli potrzeba dodać sól i pokrojony koperek. Wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę.
- Podawać z chlebem na zakwasie.
Inne przepisy na śledzie znajdziecie w książce: