1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA

Racuchy orkiszowo-ziemniaczane z owczym serem

Składniki
  • ziemniaki 600 g
  • płatki orkiszowe 150 g
  • jajka 3 sztuki
  • ząbek czosnku
  • młoda cebulka 200 g
  • słonina pokrojona w kostkę 80 g
  • pomidory 3 sztuki
  • ser feta pokrojony w plastry 150 g
  • sól i pieprz
  • olej
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki obrać i włożyć go wody.
  2. Płatki orkiszowe uprażyć na suchej patelni. Gdy wystygną wymieszać je z jajkami i drobno posiekanym czosnkiem.
  3. Ziemniaki zetrzeć i dodać do masy. Przyprawić ją solą i pieprzem. Smażyć racuchy na rozgrzanym naTepanie oleju. Po usmażeniu odkładać w ciepłe miejsce, aby nie wystygły.
  4. Młodą cebulkę pokroić w talarki i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę słoniną. Następnie nakładać ją równomiernie na racuchy ułożone uprzednio na blasze do pieczenia.
  5. Pomidory oczyścić z szypułek, pokroić w plastry, i układać je na racuchach razem z serem feta.
  6. Zapiekać racuchy przez 5 minut pod uprzednio rozgrzanym grillem.
/Poziom mocy: 9-11 / Czas smażenia: 4-8 minut/ Więcej takich przepisów na
|
  1. Ziemniaki obrać i włożyć go wody.
  2. Płatki orkiszowe uprażyć na suchej patelni. Gdy wystygną wymieszać je z jajkami i drobno posiekanym czosnkiem.
  3. Ziemniaki zetrzeć i dodać do masy. Przyprawić ją solą i pieprzem. Smażyć racuchy na rozgrzanym naTepanie oleju. Po usmażeniu odkładać w ciepłe miejsce, aby nie wystygły.
  4. Młodą cebulkę pokroić w talarki i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę słoniną. Następnie nakładać ją równomiernie na racuchy ułożone uprzednio na blasze do pieczenia.
  5. Pomidory oczyścić z szypułek, pokroić w plastry, i układać je na racuchach razem z serem feta.
  6. Zapiekać racuchy przez 5 minut pod uprzednio rozgrzanym grillem.
/Poziom mocy: 9-11 / Czas smażenia: 4-8 minut/ Więcej takich przepisów na

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze