1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Rillettes z łososia z piklowanymi ogórkami

Rillettes z łososia z piklowanymi ogórkami

Składniki
  • Świeży łosoś 300 g
  • Posiekane kapary 20 g
  • Drobno pokrojona szalotka 40 g
  • Posiekany szczypiorek 20 g
  • Creme fraiche 50 g
  • Świeży ogórek 1 szt
  • Sok z cytryn do smaku
  • Woda 500 ml
  • Ocet winny 100 ml
  • Cukier 200 g
  • Anyż gwiazdkowy 1 szt
Sposób przygotowania
Ugotuj łososia na parze, następnie odstaw do ostygnięcia. Pokrój cienko ogórek, posyp solą morską, odstaw na 10 minut. Wymieszaj ocet z wodą, dodaj anyż i cukier. Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj ogórek i znów gotuj przez 10 minut. Wyciągnij ogórek I odstaw do ostygnięcia. Do łososia dodaj kapary, szalotkę, szczypiorek, creame fraiche, sok z cytryny, sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj. Podawaj z piklowanymi ogórkami. Skrop oliwą z oliwek.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze