1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Rożki z ciasta filo z miodem, tymiankiem i kozim twarogiem

Rożki z ciasta filo z miodem, tymiankiem i kozim twarogiem

Składniki
  • ciasto filo 1 opakowanie
  • twaróg z mleka koziego 210 g
  • miód 7 łyżeczek
  • świeży tymianek 1 łyżka
  • rozpuszczone masło 70 g
Sposób przygotowania
Z ciasta wykrajamy 21 prostokątów o bokach 20x10 cm.  7z nich kładziemy na desce i smarujemy je dokładnie rozpuszczonym masłem i przykrywamy następnym prostokątem ciasta. Czynność powtarzamy jeszcze raz. Na tak przygotowane ciasto kładzie po łyżeczce miodu a następnie kozi twaróg. Całość posypujemy tymiankiem i zawijamy rożki. Rożki pieczemy w 180 C przez 20 minut, uważając, aby rogi zbytnio się nie zrumieniły.
Podsumowanie przepisu
Chrupkości i smaku ciasta filo nie da się niczym zastąpić, a zrobienie go w domu może przysporzyć wiele kłopotów. Nie bójmy się więc kupić w sklepie ciasta mrożonego. Jest ono przeważenie wysokiej jakości, a efekt, jaki dzięki niemu uzyskamy, zaskoczy nawet nasze pociechy.   70g rozpuszczonego masła

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze