1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Sałatka z owoców egzotycznych z sosem z białej czekolady

fot. Bogdan Biały
fot. Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 2 czerwone grejpfruty, 2 owoce mango, pomarańcza, karambola, figa, smoczy owoc, melon, papaja, kubek śmietany 36 proc. (200 g), 1/2 tabliczki białej czekolady, szczypta zielonego pieprzu. Czas przygotowania: 25 min|Składniki na 4 porcje: 2 czerwone grejpfruty, 2 owoce mango, pomarańcza, karambola, figa, smoczy owoc, melon, papaja, kubek śmietany 36 proc. (200 g), 1/2 tabliczki białej czekolady, szczypta zielonego pieprzu. Czas przygotowania: 25 min

Owoce dobrze umyć i sparzyć wrzątkiem. Obrane ze skórki grejpfruty i pomarańczę oraz nieobraną figę  podzielić na cząstki. Obrane mango, papaję i melona pokroić w kostkę, a smoczy owoc i karambolę (ze skórką) – w plasterki. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i zmieszać ją ze śmietaną i pieprzem. Owoce polać sosem i wymieszać. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze