1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Sos tatarski

Choć jest idealnym towarzystwem dla ryby w panierce czy hamburgera - idealnie sprawdza się też na Wielkanocnym stole. Wędlina czy jajko smakują inaczej...

  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 3/4 szklanki pokrojonych w drobną kostkę marynowanych grzybków
  • 1/2 szklanki pokrojonej w drobną kostkę białej cebuli
  • 1/2 szklanki pokrojonych w drobną kostkę ogórków korniszonów
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz   Do miski wsypać wszystkie pokrojone składniki i wymieszać z majonezem i musztardą oraz śmietaną. Doprawić do smaku pieprzem i solą - smak można podkręcić jeszcze musztardą lub złagodzić odrobiną śmietany. Ważne jest, by sos się "przegryzł" - czyli poleżał conajmniej parę godzin w lodówce.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze