1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Surowe warzywa z hummusem

123rf.com
123rf.com
Piękna pogoda zachęca do wyjścia w plener. Wycieczki połączone z piknikiem należą do ulubionych form spędzania wolnego czasu wielu osób.

Na pikniki warto przygotować smaczne przekąski, łatwe do zjedzenia w „polowych” warunkach. Oto przepis na zdrową przekąskę w stylu orientalnym.

Składniki
½ opakowania hummusu marki Jasmeen   2 łyżki oliwy z oliwek 2 marchewki 1 seler naciowy 1 zielony ogórek 5 różyczek brokułu 3 czerwone papryki 1 żółta papryka
Sposób przygotowania
Warzywa dokładnie myjemy, a następnie obieramy i kroimy w kostkę marchewkę, ogórek, seler naciowy oraz żółtą paprykę. Pokrojone warzywa wkładamy do plastikowego pojemnika. Kolejno odcinamy górną część czerwonych papryk i za pomocą łyżki  drylujemy ich zawartość. Do ich środka nakładamy hummus, dodajemy oliwę z oliwek oraz pokrojone warzywa. Papryki zamykamy kawałkami odciętej części i zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez około 10 minut.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze