Składniki
- filet z diabła morskiego 600 g
- sok z cytryny z jednej
- oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe
- cytryna cała jedna sztuka
- liście laurowe świeże pęczek
- drewniane patyczki do szaszłyków
- olej 2 łyżki stołowe
- SOS
- sok z cytryny 3 łyżki
- oliwa z oliwek 6 łyżek stołowych
- koperek pęczek
- sól, pieprz
- szczypta cukru
Sposób przygotowania
- Z filetu rybnego usunąć skórę. Następnie pokroić rybę w plastry o grubości 2,5 cm. Sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek i obtoczyć w niej kawałki ryby.
- Pokroić cytrynę na osiem części i nabijać ją na patyki do szaszłyków naprzemian z rybą i listkami laurowymi. Z pozostałych składników przygotować sos.
- Rozgrzać Tepan, posmarować go olejem i obsmażać szaszłyki ze wszystkich stron. Podawać z sosem.
Poziom mocy: 9-11
Czas smażenia: 8-10 minut
Więcej takich przepisów na |
- Z filetu rybnego usunąć skórę. Następnie pokroić rybę w plastry o grubości 2,5 cm. Sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek i obtoczyć w niej kawałki ryby.
- Pokroić cytrynę na osiem części i nabijać ją na patyki do szaszłyków naprzemian z rybą i listkami laurowymi. Z pozostałych składników przygotować sos.
- Rozgrzać Tepan, posmarować go olejem i obsmażać szaszłyki ze wszystkich stron. Podawać z sosem.
Poziom mocy: 9-11
Czas smażenia: 8-10 minut
Więcej takich przepisów na