1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Tarta truskawkowa z migdałami i szczyptą chilli

Bakalland
Bakalland
Sezon na truskawki w pełni, zatem osiedlowe sklepiki oraz targi wypełnione są po brzegi kolorem i aromatem tych cudownych owoców. Nie nie zastąpi smaków polnych truskawek, więc cieszmy się chwilą!

Słodki smak truskawek, zaskakująco przełamany dodatkiem chrupiących migdałów i chilli to doskonały pomysł na deser.

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kg truskawek 2 opakowania sera mascarpone 75 g Migdałów w płatkach Bakalland 2 łyżeczki kakao szczypta chilli
Sposób przygotowania
Ciasto francuskie wykładamy we wcześniej przygotowanej formie. Nakłuwamy delikatnie widelcem. Następnie posypujemy je płatkami migdałów i pieczemy przez ok. 10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Następnie na upieczone ciasto wykładamy masę z serków mascarpone zmieszaną z 1 łyżeczką kakao i szczyptą chilli. Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut. Następnie gotowe ciasto ozdabiamy truskawkami i posypujemy 1 łyżeczką kakao.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze