1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Truskawkowy mus z suszoną żurawiną, miechunką i migdałami

Bakalland
Bakalland
Często zwraca się uwagę na to, że kształtem truskawki przypominają serce. Nieprzypadkowo, bo truskawki obniżają ciśnienie i poziom cholesterolu. Warto więc maksymalnie wykorzystać krótki sezon na truskawki i jeść owoce jak najczęściej.

Truskawki najlepiej jeść surowe. Oto przepis na szybki deser z dodatkiem zdrowych bakalii.

Składniki
1 kg świeżych truskawek 50 g żurawiny suszonej Bakalland 60 g Złotych owoców Bakalland 75 g płatków migdałów Bakalland 100 ml śmietanki kremówki 30%
Sposób przygotowania
Truskawki obieramy i myjemy. Miksujemy z suszoną żurawiną, miechunką i migdałami. Odstawiamy do lodówki na około godzinę do schłodzenia. Następnie w osobnym naczyniu ubijamy śmietanę. Przed podaniem dekorujemy mus płatkami migdałów i śmietaną.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze