1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Warzywa w cieście

123rf.com
123rf.com

 
Składniki
  • mąka pszennaj razowa 1 szklanka
  • mąki ziemniaczana lub mąka z maranty 1 łyżka
  • zmielony anyżk, sól szczypta
  • surowe warzywa marchewka, kalarepa, kalafior, brokuł, por, cukinie
  • olej do smażenia
  • woda tyle, by powstało gęste ciasto naleśnikow
Sposób przygotowania
Pokroić warzywa w kawałki, zanurzyć w cieście i smażyć w gorącym oleju. Jak będą gotowe, odsączyć na bibule i podawać. Przepis pochodzi z artykułu „Dieta dla dzieci na lato. Całość czytaj tu.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze