Psychologia Ma ją nawet jedna na pięć osób. Potrafi przyjść nagle i bez wyraźnego powodu. Jak rozpoznać depresję?
Psychologia Cisza jest w nas cały czas, musimy tylko ją odnaleźć, a ona może nas ocalić – przekonuje filozof Erling Kagge
Psychologia 8 krótkich, dosadnych odpowiedzi, którymi zgasisz toksyka i gaslightera. Te słowa pomagają bronić swoich granic
Psychologia 9 oznak, że jesteś w związku z narcyzem i pora się ewakuować. Psycholożka wymienia najczęstsze zachowania toksycznego partnera
Styl Życia Jak nie przytyć w menopauzie? Carla Bruni, była modelka i była pierwsza dama Francji, ma na to sposób. Dość kontrowersyjny
Spotkania „Może i wiekowa ze mnie kobieta, ale dalej na fleku!” Lulla La Polaca, najstarsza polska drag queen, o starości, seksie seniorów i odchodzeniu
Kultura Ten spektakl pokochała polska publiczność. „Zimy żal. Piosenki Jeremiego Przybory i Jerzego Wasowskiego” wkrótce na antenie TV
Kultura Aktorka polskiego pochodzenia we francuskim dramacie o odmienności i samoakceptacji. Zobacz zwiastun „Rosalie”
Kultura Co warto zostawić w pamięci, a o czym lepiej zapomnieć? O filmie „Pamięć” rozmawiają Grażyna Torbicka i Martyna Harland
Moda Modne kostiumy kąpielowe dla dojrzałych kobiet. Te stylowe stroje i bikini będziecie chciały nosić nie tylko na plażę
Moda Szafa kapsułowa na wiosnę. Jak skompletować garderobę, która rozwiąże problem „nie mam się w co ubrać”?
Uroda Zjawisko „skin burnout” – jak pomóc zmęczonej skórze? Wiosenne nowości, dzięki którym cera odzyska blask
Styl Życia 5 napojów, które codziennie spożywają ludzie żyjący najdłużej na świecie. Jeśli chcesz dożyć setki – musisz je znać
Styl Życia Sernik bez sera? Weganie mają na to swoje sposoby – przekonuje Alicja Rokicka, autorka bloga WeganNerd
WIDEO Dawid Ogrodnik o „Rojst Millenium”: „To była moja pierwsza produkcja, w której nie widziałem ani jednego ujęcia. Chciałem jak najszybciej zejść z planu”
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia Kuchnia Wegetariańskie roladki z kapusty włoskiej 5 września 2012 Składnikiliście kapusty włoskiej 8 sztuk świeży tymianek pół pęczka świeże oregano pół pęczka mieszanka do kotlecików z zielonego ziarna orkiszu 1 opakowaniecebula 1 sztuka ząbek czosnku 1 sztuka oliwa z oliwek 2 łyżki posiekana, suszona żurawina 50 gramfeta 1 opakowanie sól, pieprz orzechy pinii 25 gram wywar warzywny 400 ml bita śmietana 100 grammasło 1 łyżka suszona żurawina 100 g Sposób przygotowania Liście kapusty włoskiej myjemy i blanszujemy w gotującej wodzie około 2-3 minuty. Wyjmujemy i przelewamy zimną wodą. Zioła myjemy, suszymy, odrywamy listki od gałązek i siekamy. Gotową mieszankę do kotletów z ziarna orkiszu przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na małe kawałki, a następnie zalewamy 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Dodajemy masę z ziaren orkiszu, połowę posiekanych ziół oraz posiekane żurawiny. Dodajemy kostki fety, przyprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Liście kapusty kroimy tak, aby leżały płasko na desce, układamy 2 nachodzące na siebie, wypełniamy równomiernie przygotowaną masą i zwijamy w roladę. Rolady obwiązujemy nitką. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage