Prezentujemy kolejny z przepisów nagrodzonych w konkursie na najlepszą zupę na jesień. Jego autorką jest Pani Jolanta. Zwyciężczyni gratulujemy.|Prezentujemy kolejny z przepisów nagrodzonych w konkursie na najlepszą zupę na jesień. Jego autorką jest Pani Jolanta. Zwyciężczyni gratulujemy.|Prezentujemy kolejny z przepisów nagrodzonych w konkursie na najlepszą zupę na jesień. Jego autorką jest Pani Jolanta. Zwyciężczyni gratulujemy.|Prezentujemy kolejny z przepisów nagrodzonych w konkursie na najlepszą zupę na jesień. Jego autorką jest Pani Jolanta. Zwyciężczyni gratulujemy.|Prezentujemy kolejny z przepisów nagrodzonych w konkursie na najlepszą zupę na jesień. Jego autorką jest Pani Jolanta. Zwyciężczyni gratulujemy.|Prezentujemy kolejny z przepisów nagrodzonych w konkursie na najlepszą zupę na jesień. Jego autorką jest Pani Jolanta. Zwyciężczyni gratulujemy.
Składniki
- woda 1,5 l
- marchewki 2 sztuki
- pietruszka 1 sztuka
- pół selera (część biała)
- lubczyk natka
- liście laurowe 2 sztuki
- ziele angielskie 2 sztuki
- masło 2 łyżki
- czosnek 2 ząbki
- pory 2 sztuki (część biała i zielona)
- ser topiony 250 g
- pieprz do smaku
- kabanosy polecam pepperoni
Sposób przygotowania
- Do szybkowaru wlewamy wodę, wkładamy marchewki, pietruszkę, seler, lubczyk, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy ok. 15 minut. Odcedzamy bulion.
- Do szybkowaru wrzucamy masło, por pokrojony w półplasterki oraz czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Całość podsmażamy ok 1 minutę.
- Podduszonego pora zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy pokrojony w kostkę serek topiony. Gotujemy ok 5 minut.
- Na suchą i nagrzaną patelnię wrzucamy pokrojone w kosteczkę kabanosy, podsmażamy do momentu, aż będą chrupiące.
- Do miseczki wlewamy zupę, dodajemy kruszonkę z kabanosów, dekorujemy świeżo zmielonym pieprzem.