1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Zdrowie

Chrzanowa zupa krem z awokado

123rf.com
123rf.com

Ziemniaki obrać i ugotować. Cebulę i czosnek delikatnie poddusić na maśle. Wlać wino i pozwolić mu odparować. Cebulę i czosnek połączyć z ugotowanymi ziemniakami, wlać bulion, resztę wina z patelni i całość zmiksować. Dodać śmietankę oraz chrzan, dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem oraz solą. Podawać z kawałkami obranego awokado.

Składniki
Składniki na 4 porcje:

2 ziemniaki cebula seler ząbek czosnku litr bulionu warzywnego 100 ml białego wina 3–4 łyżki tartego chrzanu 100 ml śmietanki ryżowej awokado sól pieprz

Czas przygotowania: 40 minu

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze