Krem z kalafiora z oliwą truflową i migdałami

Krem z kalafiora z oliwą truflową i migdałami


Kalafior kroimy na mniejsze kawałki (ważne, aby były tej samej wielkości). Cebulę należy poszatkować w piórka, czosnek posiekać, zeszklić na oliwie i dodać kalafior. Posolić wszystko. Zalać mlekiem i wcześniej przygotowanym wywarem warzywnym. Kalafior gotować do miękkości. Zmiksować i ewentualnie przecedzić przez drobne sito. Doprawić solą do smaku.

PREZENTACJA: Podawać z płatkami migdałów i oliwą truflową.

krem z kalafiora

Składniki

1 biała cebula
2 ząbki czosnku
1 duży kalafior
600 ml wywaru warzywnego
200 ml mleka
3,2-proc.
oliwa truflowa
płatki migdałów

Czas przygotowania: 35 minut

  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze