1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Zdrowie
  4. >
  5. Zupa caldo verde z jarmużem i sojowymi parówkami

Zupa caldo verde z jarmużem i sojowymi parówkami

123rf.com
123rf.com

Włoszczyznę ugotować, aż zmiękną warzywa. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wrzucić do wywaru, chwilę pogotować i całość zmiksować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Wrzucić w całości trzy ząbki czosnku oraz zeszkloną na oleju, pokrojoną w piórka cebulę i plasterki parówek sojowych (w oryginale zupę caldo verde serwuje się z kiełbasą chorizo). Gotować tak długo, aż zmiękną ziemniaki. Na koniec wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki liście jarmużu i całość gotować około 8 minut. Doprawić pieprzem i solą.

Składniki
Składniki na 4 porcje:

1 i 1/2 litra wody włoszczyzna 4 duże dojrzałe pomidory cebula 6 ziemniaków 3 ząbki czosnku 4 parówki sojowe 5–6 liści jarmużu łyżka oleju ryżowego

Czas przygotowania: 45 minut

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze