1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Zdrowie

Zupa krem dyniowo - kokosowa z filecikami z pomarańczy

123rf.com
123rf.com

Dynię oczyścić z  pestek i  miąższu, pokroić w większą kostkę i  wrzucić do garnka z wodą. Dodać obrany ziemniak, batat, cebulę, jabłka (obrane i  pokrojone w ćwiartki) oraz łyżkę oliwy,  sok z  pomarańczy i śliwowicę. Gotować, aż wszystkie składniki zmiękną, a następnie zmiksować. Wlać mleko kokosowe, wymieszać, doprawić solą i  pieprzem. Pomarańczę odfiletować i  włożyć drobne kawałki do zupy. Dodatkowo można całość posypać uprażonymi pestkami dyni.

Składniki
Składniki na 4 porcje:

dynia hokkaido batat ziemniak mała cebula 100 ml mleka kokosowego 2 jabłka pomarańcza sok z pomarańczy łyżka oliwy kieliszek śliwowicy sól pieprz

Czas przygotowania: 45 minut

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze