fbpx

Tradycyjna pascha z orzechami

Składniki na 6 porcji:

  • 700 g tłustego twarogu,
  • po 100 g migdałów, orzechów włoskich i laskowych,
  • po 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej i cytrynowej,
  • 3 łyżki śmietany 30-proc.,
  • 100 g masła,
  • 100 g cukru pudru,
  • 3 żółtka, opakowanie cukru waniliowego.

Czas przygotowania: 30 min

Orzechy i migdały uprażyć w piekarniku, ostudzić i posiekać. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, masłem, twarogiem, śmietaną i cukrem waniliowym. Na koniec dodać orzechy, migdały, skórkę pomarańczową i cytrynową (zostawić po łyżce do dekoracji). Masę włożyć do pucharków, udekorować bakaliami, podawać z ciastami do kawy.