1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zyskaj cenny czas, energię i witalność, dzięki przepisom na ekspresowe, zdrowe i nowoczesne lunche

Zobacz galerię 4 Zdjęcia
W kuchni, podobnie jak w życiu, wszystko jest kwestią właściwego przygotowania. Czyli mądrze zaplanowanej listy zakupów, odpowiedniego sprzętu i odrobiny sprytu - mówi Karolina i Maciej Szaciłło w książce "Superlunche" dostępnej w promocyjnej cenie za 27,90 zł.

Takimi słowami Maciej Szaciłło wprowadza czytelników w praktykę przygotowywania super szybkich i super zdrowych lunchy – super szybkich czyli takich, których przygotowanie nie zajmuje więcej niż 30 minut.

Jak dostarczyć superlunch do pracy żeby nie stracił na jakości smakowej i wizualnej i aromatycznej? Nic trudnego! Karolina i Maciej Szaciłło sypią pomysłami i metodami na pakowanie i transport każdego rodzaju dania. Od zupy, poprzez dania jednogarnkowe, aż do pełnych obiadów wymagających rozparcelowania poszczególnych składników.

PREMIERA książki Superlunche już 6 marca 2019

Superlunche to książka, którą doceni każdy, kto potrzebuje praktycznych, wyłożonych w prosty sposób metod i narzędzi niezbędnych do przygotowania zdrowych i szybkich lunchy do pracy. Książka oferuje znacznie więcej: wszystkich ciekawych świata kulinariów i zasad łączenia składników, zainteresuje opisywane tutaj holistyczne podejście do zdrowia i żywienia, dzięki któremu autorzy łączą zdobycze współczesnej dietetyki z ajurwedą – najstarszą nauką o zdrowiu. Ważna jest także sezonowość – przepisy są podzielone na wszystkie cztery pory roku, a przy każdym z nich rady jak zapakować danie żeby po transporcie i kilku godzinach w zamknięciu nadal smakowało wyśmienicie i pobudzało apetyt wyglądem.

W rozdziale z lekkimi wiosennymi, a zarazem pożywnymi daniami królują składniki pomagające oczyścić organizm, schudnąć i energetyzować. Dania są lekkie ale dobrze przyprawione. Wszystkie lunche są wegańskie lub laktowegetariańskie. Autorzy zachęcają do eksperymentowania z kuchnią roślinną, by ograniczyć spożycie mięsa przynajmniej do 2-3 razy w tygodniu – zgodnie z najnowszą Piramidą Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia.

Książka oferuje także bogate menu lunchy na okres jesienno-zimowy oraz dla wszystkich, którzy potrzebują wysokoenergetycznych i budujących uczucie sytości na dłuższy czas, bez względu na porę roku.

 

 

 

Więcej w książce Superlunche Autor: Karolina i Maciej Szaciłło Premiera: 6 marca 2018

Cena promocyjna : 27,90 zł

Książka dostępna w naszym sklepie internetowym.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze