Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Mufiny espresso

Składniki:

  • mąka 60 g
  • mąka ziemniaczana 60 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier 80 g
  • sól szczypta
  • jajka 2 sztuki
  • płynna margaryna 100 g
  • kawa espresso 75 ml
  • NADZIENIE:
  • świeży ser 100 g
  • gęsta śmietana 1 łyżka stołowa
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • cukier puder 40 g
  • kakao do posypania

23 stycznia 2013 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski i przy pomocy trzepaczki wyrobić gładkie ciasto.  2. Rozłożyć ciasto do foremek. Ustawić foremki na blasze do pieczenia i piec na jasnobrązowy kolor  3. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki nadzienia. 4. Nakładać masę na mufiny natychmiast po ich wstępnym podpieczeniu, gdy są jeszcze gorące i piec kolejne 10 minut przy takich samych ustawieniach. 5. Po ostygnięciu posypać mufiny kakao.  Więcej takich przepisów na Miele a La Carte 

Podsumowanie

  Masa na wierzchu zapobiega szybkiemu wysychaniu ciasta. Dzięki niej mufiny pozostają świeże również następnego dnia.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI