Naleśniki gryczane z żurawinowym twarogiem

reklama

Składniki
  • CIASTO
  • jajka 3 sztuki
  • mleko 125 ml
  • zimna kawa 125 ml
  • olej słonecznikowy 3 łyżki stołowe
  • sól szczypta
  • cukier łyżka stołowa
  • mąka gryczana 125 g
  • TWARÓG
  • twaróg śmietankowy 250 g
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • żurawina 4 łyżki stołowe
Sposób przygotowania
  1. Składniki ciasta wymieszać ręczną trzepaczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
  2. Rozgrzać Tepan. Na naleśnik nabrać ok. 2 łyżki stołowe ciasta, rozłożyć je na powierzchni i rozsmarować w okrągły naleśnik. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.

    3. Z podanych składników przygotować twaróg żurawinowy i podawać go razem z ciepłymi naleśnikami.

Poziom mocy: 9-11
Czas smażenia: 4-6 minut

Więcej podobnych przepisów na www.miele-alacarte.pl|

  1. Składniki ciasta wymieszać ręczną trzepaczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
  2. Rozgrzać Tepan. Na naleśnik nabrać ok. 2 łyżki stołowe ciasta, rozłożyć je na powierzchni i rozsmarować w okrągły naleśnik. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.

    3. Z podanych składników przygotować twaróg żurawinowy i podawać go razem z ciepłymi naleśnikami.

Poziom mocy: 9-11
Czas smażenia: 4-6 minut

Więcej podobnych przepisów na www.miele-alacarte.pl