Składniki
- CIASTO
- jajka 3 sztuki
- mleko 125 ml
- zimna kawa 125 ml
- olej słonecznikowy 3 łyżki stołowe
- sól szczypta
- cukier łyżka stołowa
- mąka gryczana 125 g
- TWARÓG
- twaróg śmietankowy 250 g
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- żurawina 4 łyżki stołowe
Sposób przygotowania
- Składniki ciasta wymieszać ręczną trzepaczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
- Rozgrzać Tepan. Na naleśnik nabrać ok. 2 łyżki stołowe ciasta, rozłożyć je na powierzchni i rozsmarować w okrągły naleśnik. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
3. Z podanych składników przygotować twaróg żurawinowy i podawać go razem z ciepłymi naleśnikami.
Poziom mocy: 9-11
Czas smażenia: 4-6 minut
Więcej podobnych przepisów na |
- Składniki ciasta wymieszać ręczną trzepaczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
- Rozgrzać Tepan. Na naleśnik nabrać ok. 2 łyżki stołowe ciasta, rozłożyć je na powierzchni i rozsmarować w okrągły naleśnik. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
3. Z podanych składników przygotować twaróg żurawinowy i podawać go razem z ciepłymi naleśnikami.
Poziom mocy: 9-11
Czas smażenia: 4-6 minut
Więcej podobnych przepisów na